AcasăDiverseAudit de deșeuri – Ce este și ce avantaje oferă firmelor?

Audit de deșeuri – Ce este și ce avantaje oferă firmelor?

Firmele care produc deșeuri au o responsabilitate imensă în privința gestionării impactului generat mediului. Efectele negative pe care le prezintă colectarea și depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor sunt numeroase, printre cele mai importante fiind:

  • Creșterea nivelului de poluare;
  • Afectarea lanțului de producție;
  • Diminuarea câștigurilor încasate la nivelul firmei.

Și lista poate continua. Tocmai de aceea, companiile trebuie să adopte strategii eficiente pentru a elimina toate riscurile posibile care pot apărea din cauza gestionării incorecte a unor deșeuri periculoase. În acest context, realizarea unui audit de deșeuri este cheia identificării tuturor problemelor de mediu existente, fiind și un punct de plecare în stabilirea unui plan de îmbunătățire a activității de gestionare a acestora.

Ce reprezintă auditul de deșeuri și cum te poate ajuta?

Auditul de deșeuri reprezintă un studiu complex cu privire la caracteristicile deșeurilor generate și cantitățile rezultate în urma desfășurării unei activități. La baza definitivării unui asemenea document stau câteva reglementări de ordin legislativ. 

În esență, auditul de deșeuri poate fi privit ca un instrument general de evaluare obiectivă a modului în care sunt gestionate deșeurile generate de o companie. În acest context, sunt analizate atât activitățile realizate de firme, cât și măsurile de protecția mediului aplicate de acestea, în concordanță cu impactul generat mediului.

Cele mai citite articole

Printre aspectele urmărite la un audit de deșeuri menționăm:

  • Identificarea cantității de deșeuri generate;
  •  Identificarea și implementarea unor soluții potrivite pentru a reduce consumul de materie primă.
  •  Evaluarea modului în care poate fi îmbunătățită imaginea firmei, dar și modalitatea în care sunt derulate procesele de operaționale.
  • Trasarea unui plan care să implice tehnici de prevenire a efectelor produse de deșeurile periculoase.

Ce avantaje furnizează auditul de deșeuri companiilor?

Managementul unor deseuri periculoase sau nepericuloase nu este deloc o misiune ușoară, mai ales pentru firmele care nu stăpânesc legislația de mediu. Tocmai de aceea, ar trebui să apelezi la o firmă care oferă servicii integrate de management al deseurilor si protectie a mediului, în vederea:

  • îndeplinirii tuturor obiectivelor de mediu stabilite;
  • garantării alinierii corecte a activității realizate în raport cu prevederile legislației de mediu;
  • îmbunătățirii performanței de mediu la nivel de organizație.

O asemenea decizie îți va oferi avantaje incontestabile. În plus, vei avea parte de rezultate de succes. 

Concluzii

Auditul de deșeuri devine așadar o soluție eficientă la care orice generator de deșeuri ar trebui să apeleze. Optează pentru o evaluare de mediu detaliată și contribuie la evoluția armonioasă a afacerii tale! Rezultatele vor fi cu siguranță pe măsura așteptărilor. 

Cele mai citite articole

Recomandari