AcasăCasa & GradinaCare sunt principalele filtre din componenta unei centrale termice si ce roluri...

Care sunt principalele filtre din componenta unei centrale termice si ce roluri au? 

Eficienta ridicata si o durata de viata indelungata ale centralelor termice sunt unele dintre cele mai importante caracteristici pentru cei care le folosesc pentru incalzirea locuintei. Cu toate ca acestea sunt determinate si de tipul si performantele unei centrale, o influenta puternica o are si modul in care dispozitivul este utilizat si intretinut. 

De aceea, verificarile periodice, curatarea intregului sistem de incalzire, dar si inlocuirea consumabilelor, sunt aspecte de care trebuie sa se preocupe utilizatorii centralelor. In acest fel pot fi prevenite o multime de probleme si defectiuni si chiar prelungita durata de viata a centralelor. 

Unele dintre componentele care asigura o buna functionare a centralelor si care au nevoie sa fie inlocuite uneori sunt filtrele. Cele mai importante filtre ale unei centrale termice sunt filtrul anticalcar, cel antimagnetita si filtrul in Y. 

De ce sunt importante filtrele si ce rol au? 

Apa care circula prin instalatiile termice contine si particule de minereuri sau saruri, care in timp se depun pe instalatie. Exista insa si alte impuritati, care pot infunda centrala, atat in apa, cat si in gazul cu care se alimenteaza centrala, ducand astfel la aparitia a numeroase defectiuni. Drept urmare, folosirea filtrelor potrivite pentru fiecare tip de centrala termica nu numai ca asigura buna functionare a acesteia, dar ii poate prelungi si viata. 

  • Filtrele anticalcar 

Cele mai citite articole

Calcarul sau apa dura este o problema cu care se confrunta multi oameni si care afecteaza atat instalatia sanitara, cat si electrocasnicele care functioneaza cu apa, mai ales centralele termice. De aceea, adesea sunt instalate dedurizatoare de apa, dar pentru un grad de siguranta mai mare se recomanda instalarea unui filtru anticalcar pe teava care introduce apa rece in centrala. 

Acest filtru disociaza moleculele de saruri, astfel incat sa nu se mai poata produce calcarul si se impiedica depunerea pe instalatie. 

  • Filtre antimagnetita 

Magnetita, care este de fapt un oxid de zinc si care, in amestec cu alte substante uleioase sau minerale, este folosita de producatori pentru protejarea echipamentul in timpul depozitarii, poate crea insa probleme serioase centralelor termice, odata ce au fost puse in functiune. Aceasta se poate depune pe componentele centralei, reducand performantele si eficienta acesteia. 

Drept urmare, instalarea unor filtre magnetice antimagnetita este foarte importanta pentru evitarea unor astfel de situatii, care pot duce, in caz contrar, chiar la cresterea cheltuielilor cu incalzirea. 

Prin urmare, oamenii nu ar trebui sa ignore rolul pe care il au filtrele, verificarea si schimbarea acestora, deoarece modul de functionare al centralei este afectat, ceea ce va duce la costuri mai mari la facturi. 

Cele mai citite articole

Recomandari