AcasăCasa & GradinaConsumul de gaz în timpul gătitului – Sfaturi utile

Consumul de gaz în timpul gătitului – Sfaturi utile

Timpul petrecut în bucătărie vine cu o serie de avantaje, dar și dezavantaje dacă nu suntem atenți la modul în care ne desfășurăm activitățile culinare. Gătitul poate implica un consum destul de ridicat de gaz, în special dacă vorbim despre o frecvență constantă, chiar zilnică. Din acest motiv, implementarea unor soluții simple și eficiente de reducere a costurilor este mai mult decât binevenită.

Iată cum poți găti și economisi gaz în același timp

Alege vasele potrivite

Utilizarea vaselor potrivite pe ochiurile aragazului este necesară deoarece dacă un vas este prea mic pentru a acoperi întreaga suprafață a unui ochi, va exista inevitabil un consum de gaze mult mai ridicat. Așadar, încearcă să achiziționezi și folosești vase de gătit potrivite pentru ochiurile aragazului de care dispui. În acest fel, vei ieși mult mai câștigat la final de lună.

Dacă fierbi multe alimente, o oală sub presiune este o variantă excelentă pentru a economisi și a te bucura de un preparat delicios în același timp.

Utilizează căldura reziduală

Cele mai citite articole

Dacă deții o plită electrică, cu siguranță ai observat că după oprire, aceasta își păstrează căldura un timp îndelungat. Pentru a nu o risipi, poți avea în vedere oprirea din timp a ochiurilor, de exemplu și lăsarea preparatului să se finalizeze utilizând căldura reziduală, care în general se menține între 5-10 minute.

Utilizează smart electrocasnicele

Cu toate că electrocasnicele consumă la rândul lor energie, în multe cazuri s-ar putea ca acestea să te ajute să faci economii. Spre exemplu, pentru realizarea unei cafele, nu utiliza aragazul pentru a încălzi apa. Indicat în această situație este fierbătorul electric, acesta având în principiu un consum mic de energie.

Așadar, înainte de a găti un anumit preparat, ia în considerare aceste aspecte și orientează-te către soluția cea mai avantajoasă. Pentru a fi informat, este necesar să cunoști pretul m3 gaz și să acorzi atenție ofertei de gaze naturale pe care o ai. Pe www.cezinfo.ro găsești toate informațiile de care ai nevoie și a lua deciziile care ți se potrivesc cel mai bine necesităților tale de consum.

Cele mai citite articole

Recomandari