AcasăLifestyleOptează pentru luxul autentic oferit de bijuteriile cu diamant

Optează pentru luxul autentic oferit de bijuteriile cu diamant

Optează pentru luxul autentic oferit de bijuteriile cu diamant

Diamantele intră în categoria pietrelor prețioase, având o simbolistică puternică în spate în funcție de cultură și de popor. În general, despre acestea există credința că atrag noroc, protecție și sănătate, în funcție de evenimentele importante din viața unei persoane. Din acest motiv, aceste pietre prețioase se poartă la logodne, nunți, botezuri. Sunt apreciate la nivel mondial, iar valoarea lor, la fel ca în cazul aurului, este în continuă creștere. 

Astfel, persoanele care au de gând să își cumpere bijuterii din aur cu diamant pe care să le asorteze cu ținute elegante, trebuie să țină cont de câteva principii și criterii ca cele menționate în rândurile de mai jos.

3 lucruri de care să ții cont atunci când porți bijuterii cu diamant

1. Momentul zilei

Există anumite țări și culturi care limitează purtarea bijuteriilor cu diamante în anumite momente ale zilei. De exemplu, în Marea Britanie se consideră că este de prost gust să se poarte bijuterii cu diamant în timpul zilei, ele fiind potrivite mai mult în contextul rochiilor de seară. Cu toate acestea, există o singură excepție: inelul de logodnă cu diamant poate să fie purtat și în timpul zilei. 

Pe de altă parte, în Franța este important ca inelul de logodnă cu diamant să nu fie niciodată singur. Acesta trebuie să fie însoțit de o pereche de cercei simpli, dar tot cu diamante. Vestea bună este că în România nu există astfel de standarde sau de reguli în ceea ce privește momentul din zi în care diamantul poate să fie purtat, rămânând la latitudinea fiecărei persoane.

2. Colier cu diamant purtat în ținute de seară

Cele mai citite articole

Colierul cu diamant este o bijuterie care se poartă, de cele mai multe ori, doar la ocazii speciale și doar cu anumite ținute vestimentare, reflectându-se astfel somptuozitatea și eleganța desăvârșită a bijuteriei. Există și posibilitatea purtării unui lanț din aur de care să se atașeze un pandantiv cu diamant. Se recomandă folosirea unei astfel de bijuterii doar în cadrul unei ținute minimaliste, obținându-se un aspect rafinat, delicat și feminin.

3. Atenția la asocierea bijuteriilor cu diamant

În prezent, cine are curajul să asocieze mai multe tipuri de bijuterii, o să aibă doar de câștigat, pentru că nu mai sunt considerate a fi de prost gust, ci, din contră, oferă stil și un farmec aparte ținutelor vestimentare. Cu toate acestea, există câteva reguli care trebuie să fie respectate. 

Bijuteriile cu diamant sunt cele care trebuie să se evidențieze, ceea ce înseamnă că celelalte bijuterii nu trebuie să fie opulente sau de dimensiuni mari. Există, totuși și excepții. Inelul de logodnă poate să fie purtat pe același deget cu verigheta, fără să se anuleze efectul dorit. Cu toate acestea, specialiștii recomandă alegerea unor verighete cu o estetică simplă și delicată. În plus, datorită valențelor simbolice aparte și a designului spectaculos, aceste inele de aur cu diamant vor fi mereu o emblemă a eleganței desăvârșite. 

Prin urmare, în situația în care se dorește purtarea mai multor tipuri de bijuterii este nevoie de o atenție sporită la detalii și la echilibrul creat de accesorii pentru a nu se anula frumusețea și strălucirea lor.

În concluzie, bijuteriile cu diamant reușesc să ofere stil și originalitate mai ales ținutelor elegante, redate de rochiile lungi de seară delicate și rafinate. Indiferent de tipul de accesorizare ales, este important ca bijuteria rafinată să nu fie umbrită de o bijuterie aleasă aleatoriu, fără o intenție exactă a acesteia.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari