AcasăSanatateCum si de ce ar trebui sa incluzi sucul de coacaze negre...

Cum si de ce ar trebui sa incluzi sucul de coacaze negre in alimentatia ta? 

Orice alimentatie sanatoasa trebuie sa contina fructe si legume, mai ales ca unele dintre acestea sunt alimente care au un continut foarte ridicat de nutrienti, avand chiar si proprietati de vindecare. In aceasta categorie intra si coacazele negre, care pot fi consumate sub diferite forme. 

Fie ca se prefera fructele consumate ca atare sau uscate, sub forma de gem sau suc de coacaze negre, aceste fructe ar trebui sa se afle in alimentatia tuturor, deoarece sunt foarte sanatoase si benefice pentru organism. 

Cum se recomanda consumul de coacaze negre? 

Desi nu exista vreo limita in ceea ce priveste cantitatea de fructe proaspete consumate, este important de retinut ca si fructele contin zaharuri naturale – fructoza – care intr-o cantitate mare pot fi daunatoare. In plus, gem sau sucul din coacaze ar trebui sa fie facut 100% natural, fara adaos de conservanti, indulcitori, arome sau coloranti artificiali. 

Cei care aleg sa consume un astfel de suc natural ar trebui sa tina cont ca doza recomandata este de 150-200 ml/ zi pentru adulti si 1ml/kg corp pentru copiii cu varsta de peste un an. De asemenea, consumul acestui suc in cure de 3 sau 6 luni are efect terapeutic, fiind de ajutor in prevenirea sau tratarea a numeroase afectiuni medicale. 

Care sunt proprietatile medicale ale coacazelor negre? 

Cele mai citite articole

Coacazele negre contin un mix de vitamine – mai ales vitamina C, E, complexul de vitamine B si provitamina A –  minerale si antioxidanti, care le fac sa fie un fruct ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia niciunei persoane indiferent de varsta, deoarece proprietatile benefice ale acestora sunt eficiente atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor. 

In plus, aceste fructe mai contin si acizi grasi Omega-3, flavonoide – precum betacarotenul – si fibre dietetice, motiv pentru care coacazele negre sunt incluse in categoria de superfructe. Drept urmare, sunt foarte importante si pentru starea de sanatate a oamenilor. 

In primul rand, coacazele negre sunt foarte benefice pentru sistemul imunitar, care este stimulat datorita continutului ridicat de vitamina C, dar si compusilor antioxidanti si antociani, care pot ameliora simptomele gripei. De asemenea, acestea contribuie la mentinerea sanatatii inimii, ajutand la scaderea tensiunii, dar si a sanatatii ochilor, datorita acidului linoleic pe care il contin. 

Un alt efect al consumului de coacaze negre este cel antiinflamator, care ajuta la reducerea durerilor musculare sau articulare, toate acestea fiind motive pentru care oamenii ar trebui sa includa in alimentatie aceste mici superfructe. 

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari