AcasăCasa & Gradina4 criterii de care sa tii cont atunci cand alegi un birou...

4 criterii de care sa tii cont atunci cand alegi un birou de proiectare

Biroul de proiectare are un rol urias in ceea ce priveste construirea unei locuinte de la zero, tocmai din acest motiv, este necesar ca toti cei interesati sa se documenteze in mod corespunzator pentru a se putea bucura de rezultate excelente. Este de o reala importanta ca in cadrul echipei de proiectare sa activeze arhitecti cu experienta vasta in domeniu, care sa abordeze fiecare situatie cu profesionalism si seriozitate. 

Constructia trebuie sa corespunda tuturor necesitatilor locuitorilor, astfel incat acestia sa se bucure de timpul petrecut in interiorul sau, mai ales cand vine vorba de cladirea unei locuinte. Principalele criterii de care toata lumea trebuie sa tina cont sunt prezentate in cele ce urmeaza.

Nivelul de experienta

Experienta se dobandeste in timp, dupa finalizarea multor proiecte. Din acest motiv, este important ca nivelul de experienta al personalului unui birou proiectare sa fie cat mai ridicat, pentru ca posibilii colaboratori sa aiba o incredere mai mare in calitatea serviciilor prestate. 

Portofoliul biroului

Cele mai citite articole

Inainte de inceperea unei colaborari cu un birou de proiectare, este important sa se tina cont si de portofoliul pe care firma il pune la dispozitie, pentru ca acesta este, de fapt, oglinda activitatii desfasurate pana in acel punct. Exista si cazuri in care portofoliul sa nu ofere informatiile necesare, situatie in care colaborarea respectiva este mai bine evitata. 

Referinte de la alti clienti

In prezent, retelele de socializare ofera detalii generoase despre firme, astfel incat oricine are acces la recenziile lasate de alti clienti pentru serviciile prestate de compania respectiva. Astfel, cu cat opiniile oamenilor sunt mai pozitive, cu atat firma este mai dedicata si orientata catre nevoile clientilor. Exista si situatii in care comentariile pozitive sunt introduse nenatural ori cele negative sunt sterse, situatie in care se pot citi recenziile lasate pe o alta retea de socializare sau chiar pe Google.

Nivelul de adaptabilitate la cerintele clientului

Cu cat arhitectul reuseste sa se adapteze mai bine la cerintele clientului, cu atat acesta va fi multumit si va simti ca a contribuit semnificativ la forma pe care locuinta sa o va capata. In cazul in care arhitectul nu arata acea flexibilitate in alegeri, este posibil ca lucrarea sa nu fie chiar pe placul clientului si sa apara situatii inconfortabile. 

Astfel, inainte de a incepe colaborarea cu un birou de proiectare care sa se ocupe de elaborarea planurilor si schitelor pentru constructia imobilului, este important sa se tina cont de sfaturile mentionate anterior in articol, pentru ca rezultatele obtinute sa fie pe masura aspteptarilor.

Cele mai citite articole

Recomandari