AcasăDiverseLucruri de care să ții cont atunci când apelezi la servicii de...

Lucruri de care să ții cont atunci când apelezi la servicii de curierat rapid

Lucruri de care să ții cont atunci când apelezi la servicii de curierat rapid

Un serviciu de curierat rapid este cea mai eficientă soluție când vrei să trimiți sau să primești un colet într-un timp cât mai scurt și fără să umbli pe drumuri. Pentru a beneficia însă de toate avantajele pe care le oferă un astfel de serviciu, este bine să ții cont de câteva amănunte atunci când alegi firma la care vrei să apelezi.

Am stat de vorbă cu mai mulți manageri de magazine online, care folosesc zilnic serviciile de curierat, și am aflat de la ei cum trebuie să procedezi pentru a alege cel mai bun operator.

Preluarea și predarea personală a coletului

Acesta este un serviciu pe care trebuie să-l ofere orice firmă de curierat rapid care se respectă, prin intermediul căruia coletele sunt preluate direct de la expeditor și sunt aduse la ușa destinatarului. In acest fel, clienții sunt scutiți de un drum, iar acest lucru îl vei aprecia dacă apelezi frecvent la un astfel de serviciu. În acest fel câștigi timp, economisești banii pe care i-ai fi cheltuit pe combustibil și scapi de stres.

Bineînțeles, coletul poate fi preluat de la orice adresă indicată de expeditor și poate fi livrat atât la domiciliul destinatarului cât și la birou sau altă locație preferată de acesta.

Urmărirea coletului în timp real

Este foarte util și mai puțin stresant să poți afla în orice moment care este stadiul livrării pe care ai făcut-o, sau pe care o aștepți. Un serviciu de curierat trebuie să aibă și acest lucru în vedere și să ofere clienților posibilitatea de a urmări coletul în timp real. Astfel, ca destinatar, poți afla dacă acesta a fost predat curierului, dacă se mai află încă în depozit sau dacă a fost deja expediat și se află pe drum.

Cele mai citite articole

Această opțiune poate fi pusă la dispoziție prin intermediul unei aplicații care generează un cod pentru fiecare colet. Acesta este transmis clienților, împreună cu un link către un site, unde aceștia pot introduce codul respectiv pentru a afla stadiul livrării.

Livrări în regim de urgență

Fiind vorba de curierat rapid, este evident că livrările se realizează în cel mai scurt timp cu putință, iar intervalul de timp obișnuit poate fi de 2-4 zile. Există însă și situații când un colet trebuie să ajungă mult mai repede la destinație. Pentru astfel de cazuri, trebuie să alegi un serviciu care efectuează și livrări în regim de urgență chiar și în weekend și în perioada sărbătorilor. În funcție de distanță, coletul va fi livrat în cel mai scurt timp posibil, iar în acest caz se va percepe un tarif diferit de cel obișnuit, ținând cont de circumstanțe.

Acoperire teritorială cât mai mare

Ideal este ca serviciile unei firme de curierat să aibă o acoperire cât mai mare, atât la nivel național cât și la nivel internațional. Astfel, curierii vor ajunge și în cele mai îndepărtate sau izolate zone, iar asta înseamnă un cost mai mic al serviciului.

În cazul în care vrei să trimiți un colet într-o zonă aflată în afara ariei de acoperire teritorială a firmei de curierat, va trebui să plătești o taxă suplimentară în funcție de numărul de kilometri.

Chiar dacă ești mulțumit de beneficiile pe care le asigură o firmă de curierat, nu te grăbi să alegi prima ofertă pe care o găsești, pentru că oricând e loc de mai bine. Documentează-te pentru a afla care sunt cele mai cunoscute și mai apreciate firme de curierat rapid, apoi compară ofertele și tarifele practicate de fiecare în parte. În acest mod, vei reuși să găsești serviciul de curierat perfect adaptat nevoilor tale.    

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari