AcasăLifestyleParfumurile de nișă – o provocare în lumea aromelor de lux

Parfumurile de nișă – o provocare în lumea aromelor de lux

Parfumurile de nișă – o provocare în lumea aromelor de lux

Când te plictisești, când ai chef de o aromă nouă în viața ta, când sufletul tău cere varietate și inspirație, este momentul să adaugi în colecția ta un parfum special. Dacă brandurile actuale de parfumuri nu te mai satisfac, este momentul să îți îndrepți atenția către un segment special al lumii parfumurilor. Minunatele parfumuri de nișă te ajută să îți deschizi noi orizonturi, să descoperi arome incredibile, luxoase și unice.

Poți alege cele mai moderne parfumuri de nișă pe Parfumation.ro, aici ai la dispoziție parfumuri originale, de la cei mai faimoși creatori din lume.

Ce caracterizează un parfum de nișă?

Adesea, parfumierii care concep produse de nișă folosesc materii prime neobișnuite în producția parfumurilor lor. Parfumurile de nișă pot fi surprinzătoare, încântătoare, deconcertante, șocante și evocatoare; un lucru este sigur, ele nu te vor lăsa indiferent.

În esență, parfumurile de nișă sunt parfumuri create și vândute de companii care se concentrează exclusiv pe producerea de parfumuri și mai puțin pe activități de marketing direct.

Aceste parfumuri sunt în majoritatea cazurilor produse în cantități mai mici decât parfumurile de designer și conțin adesea materii prime și uleiuri scumpe, unice.

Unde găsești parfumuri de nișă?

Spre deosebire de parfumurile consacrate, mărcile de parfumuri de nișă sunt totuși mai puțin cunoscute, astfel că produsele și conceptele lor atrag un public mai mic. Astfel, un parfum de nișă nu poate fi găsit oriunde, ci doar în buticurile de lux. Unele dintre cele mai bune case de parfumuri de nișă vând produsele lor în câteva magazine doar, pentru a-și păstra exclusivitatea.

Succesul parfumurilor de nișă nu a trecut neobservat de către marii parfumieri ai lumii. În consecință, azi există și parfumuri special lansate de către casele de parfumuri celebre, care au oferit publicului produse exclusive și unice, cum sunt:

–           Tom Ford Private Blend Line

–           Armani Privé

–           Colectia Dior Privée

Cele mai citite articole

–           Les Exclusivs de Chanel

pentru a surprinde esența exclusivității și pentru a-și păstra clienții fideli.

De ce un parfum de nișă este special ?

Atunci când lucrează la o compoziție, parfumierii creează literalmente o operă de artă. Ei nu încearcă doar să mulțumească clientul ci adesea experimentează, realizând compoziții extravagante și inedite. Din acest motiv, poate fi dificil pentru cei neavizați să înțeleagă și să aprecieze chiar și cele mai bune parfumuri de nișă – sunt asemenea unor opere de artă modernă.

Ambalajul pentru parfumurile care aparțin categoriei de nișă, joacă un rol secundar. Adesea, sticlele care conțin parfumuri rare de lux au o formă simplă și o singură etichetă, cu informații succinte. Ideea unor astfel de produse este să te bucuri de compoziție, nu de ambalaj.

În special, parfumurile emblematice și noutățile din parfumeria selectivă sunt foarte rar contrafăcute: prețurile pentru componentele autentice sunt prea mari și este practic imposibil să se recreeze o copie exactă a unui parfum de nișă.

Este adevărat că parfumurile de nișă conțin doar ingrediente naturale?

Indiferent de ceea ce ai citit, auzit sau văzut, aproape fiecare parfum de designer, de nișă sau independent este fabricat în mare parte din uleiuri sintetice, cu câteva excepții.

Calitatea superioară a unor astfel de parfumuri provine din libertatea de creație menționată mai sus și viziunea clară asupra produsului finit, și nu din ingredientele naturale sau sintetice din care este elaborat.

De ce sunt costisitoare parfumurile de nișă? Își merită banii?

Unele mărci de parfumuri de nișă se concentrează doar pe ingredientele brute și pe calitatea parfumului, unele oferă o prezentare grozavă, iar altele precum Amouage și Roja Parfums oferă un mix din ambele concepte.  Adevărul este că parfumurile de nișă sunt de cele mai multe ori destul de scumpe.

Dacă vrei să aprofundezi informații legate de parfumurile de nișă, află mai multe aici

În cele din urmă, nu contează dacă parfumul este de nișă sau nu. Ceea ce contează este modul în care te face fericită o anumită aromă și impresia pe care o lasă celor din jurul tău!

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari