AcasăTehnologiePrincipalele dotari pe care masinile electrice de copii trebuie sa le indeplineasca

Principalele dotari pe care masinile electrice de copii trebuie sa le indeplineasca

Fiecare copilas este curios sa descopere cat mai multe jocuri interesante care sa ii starneasca interesul si care ii capteze atentia. Cum cei mici deprind o multime de obiceiuri prin imitare, cel mai probabil vor fi imediat absorbiti de masinutele electrice. Pentru achizitionarea unei astfel de jucarii, este necesar ca parintele sa fie atent la cateva criterii, astfel incat micutul sa se bucure de confort, siguranta si voie buna cat cuprinde. 

Cei care vor sa se informeze in mod corespunzator, pot citi in continuare articolul de mai jos. Principalele specificatii pe care aceste masini electrice pentru copii trebuie sa le indeplineasca sunt prezentate in cele ce urmeaza. 

Baterie rezistenta cu autonomie ridicata

Din fericire, toate masinutele electrice pentru copilasi sunt echipate cu o baterie reincarcabila, insa autonomia este cea care conteaza cu adevarat. Astfel, cumparatorul trebuie sa se orienteze catre o baterie cu o capacitate generoasa, care sa ii permita micutului sa se bucure cat mai mult de noua sa jucarie. De asemenea, pe langa acest aspect, mai este necesar si ca bateria sa fie usor de gasit, in cazul in care cea existenta se pierde sau se defecteaza.

Viteza masinutei

Cele mai citite articole

Acumulatorul este cel care influenteaza puterea pe care masina o poate atinge. Masinutele electrice pentru copilasi pot atinge viteze intre 4 si 25 km/h, situatie in care trebuie sa se tina cont de varsta in momentul achizitiei. Cu cat copilul este mai mic, pana in 3 ani, cu atat viteza masinii trebuie sa fie mai mica, pentru ca parintele sa aiba un control mai mare asupra ei. 

Siguranta

Un alt criteriu important in ceea ce priveste alegerea masinutei potrivite este redat de masurile de siguranta, astfel incat copilasul sa fie cat mai bine protejat. Cu toate ca este vorba despre o jucarie, conteaza foarte mult sa fie dotata cu genunchiere, cotiere si casca. Astfel, riscul ca micutul sa se accidenteze scade considerabil. In cazul copilasilor mai mari, care au masinute cu o viteza mai mare, s-ar putea sa fie necesara achizitionarea unui costum de protectie.

Accesorii distractive

Pe langa toate criteriile de mai sus, mai este important de mentionat ca jucaria vine dotata cu accesorii, cum ar fi farurile cu becuri LED, claxon, pedale, centura de siguranta, MP3 player si cutie de viteze.

Achizitionarea unei masinute electrice pentru copilasi nu pare a fi o sarcina dificila, insa este foarte important ca dotarile mentionate anterior sa fie incluse pentru imitarea fidela a experientei de condus.

Cele mai citite articole

Recomandari