AcasăDiverseTips & tricks pentru a găti eficient și a reduce consumul de...

Tips & tricks pentru a găti eficient și a reduce consumul de gaz

Gătitul reprezintă o activitate care implică un consum ridicat de gaz, mai ales în contextul în care aceasta are loc zilnic. Însă, consumul poate fi eficientizat în măsura în care sunt alese unele soluții sigure și eficiente de preparare a alimentelor. Descoperă în rândurile următoare cum poți să optimizezi consumul de gaz și să te bucuri totodată de preparate delicioase.

Cum poți să gătești într-un mod responsabil și să reduci consumul de gaz?

Acordă atenție modului în care gătești și vaselor utilizate

Pentru a nu consuma mai mult gaz decât este necesar, se recomandă să gătești preparatele utilizând vase potrivite. Spre exemplu, dacă trebuie să fierbi mai multe legume, poți utiliza o oală cu presiune. Cu ajutorul ei vei putea reduce consumul de gaz. 

Pe piață ai acces la o varietate de vase special create pentru a menține căldura în interior, facilitând astfel procesul de pregătire al preparatelor. De asemenea, dacă utilizezi cuptorul, încearcă să nu îl deschizi în timpul funcționării lui deoarece căldura se va risipi, iar aerul rece va încetini procesul de pregătire al preparatului. Astfel, timpul de gătire se va prelungi, fapt ce va conduce inevitabil la un consum mai mare de gaz. De ajutor poate să fie și o plită electrică. După oprire, aceasta își păstrează căldura un anumit interval de timp. Pentru a nu irosi căldura, poți să oprești plita, când preparatul este aproape gata. 

Poți folosi anumite electrocasnice

Cele mai citite articole

Chiar dacă electrocasnicele sunt consumatoare de energie, ele te pot ajuta să reduci consumul de gaz în anumite situații. Există numeroase electrocasnice de bucătărie eficiente care te pot ajuta să pregătești preparatele dorite, cu un consum optim de energie. 

Spre exemplu, poți să pregătești pâine prin intermediul unui aparat special sau te poți bucura de o cafea delicioasă cu ajutorul unui espressor automat. De ce să folosești aragazul, când poți utiliza astfel de electrocasnice? Prin intermediul lor, gătitul va fi mai eficient și ușor, iar consumul de gaz va fi redus.

În afara acestor aspecte, nu ignora nici oferta actuală de gaze naturale, aceasta având un rol semnificativ în procesul de optimizare al valorii facturii. Dacă nu ți-ai verificat contractul, este indicat să o faci, mai ales după noile schimbări de pe piață. Este posibil ca oferta pe care o deții în acest moment să nu mai corespundă nevoilor tale de consum. În plus, ai în vedere și informațiile actuale privind pret gaze naturale, acesta fiind un criteriu important de care trebuie să ții cont la alegerea ofertei potrivite.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari