AcasăSanatateIn ce consta tratamentul stomatologic de tip fast and fixed? Iata ce...

In ce consta tratamentul stomatologic de tip fast and fixed? Iata ce spun studiile de specialitate!

In ce consta tratamentul stomatologic de tip fast and fixed? Iata ce spun studiile de specialitate!

De la an la an, domeniul stomatologic continua sa se dezvolte intr-un ritm tot mai accelerat, ca urmare a inovatiilor aparute pe piata tehnologica. In situatia de fata, nu este de mirare ca tratamentele noi sunt mult mai eficiente comparativ cu cele vechi, problemele de odinioara putand sa fie rezolvate intr-un mod mult mai facil, atat pentru medicul stomatolog, cat si pentru pacient. 

Un exemplu de astfel de lucrare stomatologica il reprezinta tratamentul de tip fast and fixed, aceasta inovatie putand sa duca la obtinerea unui zambet cat se poate de sanatos si de frumos din punct de vedere estetic in numai 24 de ore de la inceperea procedeului.

Ce este tratamentul fast and fixed si cum se realizeaza acesta?

Prin conceptul fast and fixed se face referire la o serie de implanturi dentare moderne ce pot fi instalate intr-o singura zi, pacientul putand sa se bucure de noua sa dantura imediat dupa incheierea lucrarii respective. Spre deosebire de implanturile clasice, unde erau necesare in jur de 8-10 dintre acestea pe fiecare arcada, tratamentul de tip fast and fixed lucreaza doar cu cate 4 implanturi pe mandibula si 6 pe maxilar. 

Cele mai citite articole

Tratamentul este unul revolutionar, pacientii care trebuie sa-si refaca intreaga dantura avand acum la indemana o metoda cat se poate de facila, dupa cum a fost specificat anterior, dintii putand sa fie utilizati imediat dupa incheierea procedeului.

Care sunt avantajele acestui tip de tratament?

Printre avantajele concrete ale acestui tratament ajung sa se numere urmatoarele elemente:

  • restaurarea unei danturi cat se poate de sanatoase care poate fi utilizata cu incredere pentru procesul de masticatie;
  • restaurarea zambetului frumos din punct de vedere estetic;
  • procedeul dureaza pana la maximum 24 de ore, dintii putand sa fie utilizati imediat dupa finalizarea acestei perioade;
  • sanatatea mentala este imbunatatita ca urmare a alungarii anxietatii cauzate de pe urma zambetului urat din punct de vedere estetic.

In concluzie, tratamentul stomatologic fast and fixed reprezinta o metoda revolutionara prin care persoanele care si-au pierdut in totalitate dantura o pot recapata.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari