AcasăSanatateTipuri de lentile de contact. Cum alegi produsul potrivit?

Tipuri de lentile de contact. Cum alegi produsul potrivit?

Dacă vrei să afli mai multe despre tipurile de lentile de contact și cum să alegi produsul perfect pentru nevoile tale, găsești toate informațiile necesare în acest articol, într-un mod sintetizat. Astfel, poți să iei cea mai bună decizie și să te bucuri de o vedere clară și de confort ocular optim!

Tipuri de lentile de contact în funcție de modul de utilizare

Cum alegi lentilele de contact ideale pentru tine, când există atât de multe tipuri pe piață? Un prim aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este modul de purtare:

  • lentile de unică folosință – fiecare lentilă este ambalată individual, igienizată și gata de purtare; nu trebuie să o depozitezi într-un recipient special și nici să achiziționezi soluție de curățare; comandă lentile de unică folosință de la Lensa.ro și beneficiază de confort ocular ridicat și de ușurința de utilizare a acestor produse;
  • lentile cu utilizare zilnică – pot fi purtate pe parcursul unei zile (cel mult 10-12 ore), după care trebuie igienizate și păstrate peste noapte într-un recipient special, numit lenscase;
  • lentile cu utilizare continuă sau extinsă – pot fi purtate până la o lună, atât ziua, cât și noaptea; există riscul ca spre finalul perioadei de utilizare să devină inconfortabile, din cauza depunerilor proteice.

Tipuri de lentile de contact în funcție de perioada de purtare

După ce ai decis care este cel mai bun tip de lentile pentru tine, în funcție de modul de utilizare, trebuie să iei în considerare perioada de purtare:

  • lentile de unică folosință – o pereche poate fi purtată o singură dată; alege Alcon Dailies AquaComfort Plus unică folosință 90 lentile, pentru a-ți asigura necesarul de lentile pentru 3 luni;
  • lentile săptămânale sau bilunare – sunt, de obicei, lentile zilnice care se pot utiliza 7, respectiv 14 zile;
  • lentile lunare – majoritatea sunt lentile cu utilizare continuă, ce pot fi purtate pentru cel mult 30 de zile;
  • lentile anuale – în această categorie se încadrează unele tipuri de lentilele colorate sau cele protetice (pentru dilplopie monoculară, cicatrici corneene, iris iregular ș.a.).

Tipuri de lentile de contact în funcție de problema oculară

Poți achiziționa ușor lentile de contact online, însă este foarte important să ai o prescripție recentă. Ține cont că, la anumite optici, te poți programa gratuit la consulturi optometrice! În funcție de problema oculară ce trebuie corectată, vei avea de ales între:

  • lentile pentru miopie sau hipermetropie – sunt monofocale, ceea ce înseamnă că au o singură putere dioptrică; dioptria pentru ochiul stâng și cea pentru ochiul drept pot fi identice sau diferite;
  • lentile pentru astigmatism – acestea se numesc torice și au un design special pentru persoanele cu această problemă de vedere;
  • lentile pentru prezbiopie – se mai numesc și multifocale; corectează vederea de aproape și la depărtare.

Cum alegi lentilele de contact potrivite pentru tine?

Cele mai citite articole

Stilul de viață este un criteriu esențial în momentul în care alegi tipul de lentile de contact ideale pentru tine. Spre exemplu, persoanele active, cu un program încărcat și fără prea mult timp la dispoziție pentru curățarea lentilelor pot alege Alcon Dailies Aqua Comfort Plus unică folosință 30 lentile.

Aceste lentile sunt prevăzute cu un sistem cu triplă acțiune de hidratare:

  • lubrifierea lentilelor în prima parte a zilei, pentru a facilita aplicare lor;
  • hidratarea lentilelor pe tot parcursul zilei;
  • reîmprospătarea lentilelor spre finalul zilei – beneficiezi de confort ocular maxim și de risc scăzut de infecții, fără să îți bați capul cu procesul de curățare a lentilelor și de depozitare peste noapte a acestora!

Modul de utilizare, perioada de purtare și afecțiunea oculară ce trebuie corectată sunt principalele aspecte pe care trebuie să le iei în calcul când alegi lentilele de contact. Înainte de a face achiziția, mergi la un control optometric și cere sfatul unui specialist!

Sursă foto: freepik.com

Cele mai citite articole

Recomandari