AcasăUncategorizedTop 100 actori americani

Top 100 actori americani

Top 100 actori americani

Introducere

Actorii americani au prezentat ani de-a randul unele dintre cele mai bune performance care au contribuit la succesul filmelor si televiziunii. De la clasicele comedii la dramele de suspans, industria filmului a avut de-a lungul anilor mare parte datorata talentelor actorilor. Chiar si in prezent, actorii americani sunt unele dintre cele mai populare si mai iubite nume din lumea filmului si au devenit de-a lungul anilor adevarate legende in industrie. Pentru a celebra acestia, vom prezenta lista noastra cu top 100 actori americani.

Tom Hanks

Tom Hanks a devenit rapid una dintre cele mai iubite nume ale filmului. Cu un debut in anul 1980 in filmul „He Knows You’re Alone”, Tom Hanks a avut unul dintre cele mai mari succese ale sale cu filme precum Big, Philadelphia si Forrest Gump. Cu un palmares castigator de doua premii Oscar, Tom Hanks ramane unul dintre cei mai talentati actori americani.

Robert De Niro

Robert De Niro a cunoscut succesul in anii ’70 cu performantele sale din filme precum Mean Streets si The Godfather: Part II, precum si roluri de succes in Taxi Driver si Raging Bull. De Niro a devenit unul dintre cei mai premiati actori, castigand doua premii Oscar, fiind renumit pentru performantele sale memorabile in filmele sale.

Meryl Streep

Meryl Streep este cu siguranta una dintre cele mai mari staruri ale filmului. Cu o cariera de aproximativ patru decenii, Streep a primit numeroase premii, printre care trei Premii Oscar pentru performantele sale din filme precum Kramer vs. Kramer, Sophie’s Choice si The Iron Lady.

Denzel Washington

Denzel Washington a devenit rapid una dintre cele mai mari vedete ale filmului. El a castigat doua premii Oscar pentru performantele sale din Malcolm X si Training Day, precum si roluri de succes in filme precum Philadelphia, The Hurricane si Glory. Washington se bucura de un succes continuu, joaca in filme precum The Equalizer si Flight.

Tom Cruise

Tom Cruise a devenit rapid una dintre cele mai populare si mai iubite nume din lumea filmului. Performantele sale din filme precum Top Gun, Risky Business, Rain Man, Jerry Maguire si Mission: Impossible au contribuit la ascensiunea sa. Cruise a castigat numeroase premii si este unul dintre cei mai de succes actori americani.

Al Pacino

Cu o cariera de peste patru decenii, Al Pacino a cunoscut succesul din filme precum The Godfather parts I, II si III, Scarface, Dog Day Afternoon si Heat. Cu o performanta memorabila si o voce impresionanta, Pacino a castigat un premiu Oscar pentru performanta sa din filme precum Scent of a Woman.

Clint Eastwood

Cele mai citite articole

Clint Eastwood este unul dintre cei mai apreciati actori americani. El a facut primul sau debut in anii ’50 si a avut un succes continuu, joaca in filme precum Dirty Harry, The Good, The Bad and The Ugly, Unforgiven si Million Dollar Baby. Eastwood a devenit unul dintre cei mai premiati actori americani, castigand doua premii Oscar.

Dustin Hoffman

Dustin Hoffman este unul dintre cei mai talentati actori americani. Hoffman a facut debutul sau in anii ’60 si a cunoscut un succes urias din filme precum The Graduate, Midnight Cowboy, Little Big Man, Tootsie si Rain Man. Hoffman a castigat doua premii Oscar si este recunoscut pentru performantele sale in roluri memorabile.

John Travolta

John Travolta a devenit rapid una dintre cele mai populare vedete ale filmului. Performantele sale din filme precum Grease, Saturday Night Fever, Pulp Fiction si Get Shorty au contribuit la ascensiunea sa. Travolta a castigat un premiu Golden Globe si a fost nominalizat la un premiu Oscar pentru rolul sau din filmul si musical-ul Grease.

Julia Roberts

Julia Roberts a devenit una dintre cele mai populare vedete ale filmului in anii ’90 cu filme precum Pretty Woman, My Best Friend’s Wedding si Erin Brockovich. Roberts a castigat premiul Oscar pentru performanta din Erin Brockovich si a fost nominalizata la alte patru premii Oscar. Roberts ramane unul dintre cei mai talentati actori Americani.

Jack Nicholson

Jack Nicholson este unul dintre cei mai apreciati actori Americani. El a facut primul sau debut in anii ’50 si a avut un succes urias din filme precum One Flew Over the Cuckoo’s Nest, The Shining, Terms of Endearment si As Good as It Gets. Nicholson a castigat trei premii Oscar si este unul dintre cei mai de succes actori din lume.

Morgan Freeman

Morgan Freeman este unul dintre cei mai talentati actori americani. El a facut debutul sau in anii ’60 si a cunoscut un succes urias din filme precum The Shawshank Redemption, Driving Miss Daisy si The Dark Knight. Freeman a castigat un premiu Oscar pentru rolul sau din Million Dollar Baby si a fost nominalizat la alte doua premii Oscar.

Concluzie

Acestea sunt doar cateva din cele mai iubite si mai talentate vedete ale filmului si televiziunii care au aparut in ultimii ani. Acestia sunt actorii americani care au contribuit la succesul filmelor si televiziunii si care au devenit adevarate legende. Acestia sunt actorii care au contribuit la succesul industriei filmului si care sunt iubiti de milioane de fani din intreaga lume.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari