AcasăUncategorizedTop 3 cele mai frumoase locuri din romania

Top 3 cele mai frumoase locuri din romania

Top 3 cele mai frumoase locuri din romania

Delta Dunarii

Delta Dunarii este una dintre cele mai frumoase locuri din Romania, un loc plin de viata si natura. Este al treilea parc national din Romania si se intinde pe o zona de aproximativ 5,500 de kilometri patrati. Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica prin diversitatea ei biologica, care include peste 300 de specii de animale si 500 de specii de pasari. Acest loc este un adevarat paradis pentru pasari, avand peste 160 de specii migratoare. Delta Dunarii este considerata a fi cea mai mare delta din Europa si cea de-a patra din lume, dupa Delta Nilului, delta Gangesului si delta Amazoanului.

Delta Dunarii ofera o multime de activitati, cum ar fi calatoriile cu barca, bicicleta sau plimbari in aer liber. Turistii se pot bucura de peisajul unic al deltei, de wildlife-ul ei si de plaja, unde pot face o baie sau practica o multime de sporturi acvatice. In aceasta locatie se poate practica ,,bird-watching", pescuit, fotografie si se pot face drumetii prin zonele mlastinoase sau paduri.

Transfagarasan

Transfagarasanul este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din lume. Acest drum se intinde de-a lungul Carpatilor Fagaras, cu o lungime de aproximativ 90 de kilometri si cu cea mai inalta altitudine din Romania de 2034 de metri. Drumul este construit intre anii 1970-1974, avand ca scop crearea unei rute de legatura intre sudul si nordul tarii. Cu toate ca este un drum montan, Transfagarasanul asigura o cale de acces foarte rapida si sigura, care permite turistilor sa exploreze frumusetea locului.

Pe drum sunt multe puncte de interes pe care turistii le pot vizita. Acestea includ Castelul Avrig, Balea Lac, Cascada Capra, Varful Moldoveanu, Pasul Urdele si Padurea Scrisului, pentru a numi doar cateva. Drumul ofera si o multime de activitati sigure pentru turisti, cum ar fi drumetii, mountain biking, parcuri de aventura si alte activitati de iarna. In drum, turistii se pot bucura de peisajele spectaculoase ale muntilor si de vederi uimitoare asupra lacurilor, pasunilor si padurilor.

Cheile Nerei – Beusnita

Cheile Nerei – Beusnita, aflate pe cursul raului Nera, sunt un alt loc frumos din Romania. Cheile se intind pe aproximativ 8 km si sunt percepute ca fiind una dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Acest loc este cel mai bine cunoscut pentru cascadele sale spectaculoase, precum si pentru flora si fauna sa unica. Peisajul se schimba constant, oferind turistilor peisaje variate, precum pasuni, cascade, dar si peisaje montane. Cheile Nerei ofera si o multime de activitati pentru turisti, cum ar fi plimbari in aer liber, mountain biking, pescuit, echitatie si altele.

Cele mai citite articole

Cheile Nerei – Beusnita sunt de asemenea un loc preferat pentru ca sunt pline de legende si povesti. Aceste legende sunt legate de pestera lui Zamolxe si de fabuloasa comoara a flamanzilor. Pe langa acestea, multe dintre cascadele din chei sunt cunoscute ca fiind sacre si au fost folosite ca locuri de inchinare in trecut. Cheile Nerei – Beusnita sunt una dintre cele mai frumoase si mai populare locatii din Romania.

Muntii Fagaras

Muntii Fagaras sunt cea mai mare si cea mai inalta regiune din Romania, acoperind o suprafata de aproximativ 3,000 de kilometri patrati. In muntii acestia se afla cea mai inalta varf din Romania, Varful Moldoveanu (2,544 m), si alte cateva varfuri impresionante precum Negoiu (2,535 m), Vistea Mare (2,527 m), Intregalde (2,348 m) si Gozna (2,245 m).

Muntii Fagaras ofera o multime de activitati pentru turisti, cum ar fi drumetiile, vanatoarea, practicarea sporturilor de iarna, mountain biking si ciclismul montan. Acestia pot vizita si cladirile istorice din zona, precum Manastirea Arnota, Castelul Balea si Balea Lacul. Peisajele spectaculoase, varfurile inalte si biodiversitatea unica fac din Muntii Fagaras un loc minunat pentru a explora natura.

Parcul National Retezat

Parcul National Retezat este a patra cea mai inalta altitudine din Romania si se intinde pe o suprafata de aproximativ 393 km patrati. Acest parc national se afla in judetele Hunedoara si Gorj si este plin de frumusete si biodiversitate. Parcul National Retezat are o multime de peisaje, inclusiv munti, lacuri, cascade si lacuri glaciare. Acestea includ Lacul Bucura, cea mai mare si mai profunda lac glaciar din Romania, si unele dintre cele mai frumoase cascade din Romania, cum ar fi Cascada Botineasa si Cascada Gura Zlata.

Parcul National Retezat ofera turistilor o multime de activitati, cum ar fi vanatoarea, pescuitul, schiul si plimbari in aer liber. Acestia se pot bucura de frumusetea si diversitatea parcului, precum si de o multime de specii de animale, pasari, reptile si insecte. Parcul National Retezat este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania si are o multime de minunatii ce asteapta sa fie descoperite.

Concluzie

In concluzie, Romania are multe locuri frumoase si unice, pe care turistii nu ar trebui sa le rateze. Cele mai frumoase locuri din Romania includ Delta Dunarii, Transfagarasan, Cheile Nerei – Beusnita, Muntii Fagaras si Parcul National Retezat. Acestea ofera o multime de activitati pentru turisti, precum drumetii, mountain biking, pescuit, schi si plimbari in aer liber. Fiecare loc ofera o multime de frumuseti si oportunitati unice de a explora natura si de a experimenta ceva nou.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari