AcasăUncategorizedTop case moto

Top case moto

Top case moto

Case moto – ce sunt si ce optiuni ai

Casele moto sunt un mijloc eficient de a transporta motociclete, de a le pastra in conditii bune si de a le proteja de intemperii. Nu numai ca iti permit sa iti transporti motocicleta oriunde doresti sa o duci, dar le poti folosi si pentru a te aventura in tari necunoscute si chiar sa explorezi locuri exotice, fara teama ca motocicleta ta va fi stricata. Exista mai multe tipuri de case moto pe care le poti alege, astfel incat sa te bucuri de experienta calatoriei tale. Acestea se pot diferentia in functie de materialul din care sunt realizate, de tipul accesoriilor incluse si de capacitatea de incarcare.

Tipuri de case moto

Casele moto se impart in doua mari categorii: case din fibre de sticla si case din aluminiu. Casele din fibre de sticla sunt mai usoare si mai putin scumpe, dar ofera o protectie mai mica decat casele din aluminiu. Acestea din urma sunt mai scumpe, dar sunt mai durabile si mai rezistente. In plus, casele din aluminiu se pot personaliza in functie de marca si modelul motocicletei tale. Unele modele specializate de case moto sunt destinate exclusiv transportului de motociclete, in timp ce altele sunt mai mult decat simple case si pot fi folosite si pentru a transporta alte lucruri.

Accesorii incluse

Cea mai comuna accesorie a unei case moto este un suport pentru motor. Acesta este, de obicei, un suport special de metal care se fixeaza pe partea din spate a casei si pe care motocicleta poate fi agatata. Acest suport poate fi usor ajustat pentru a se potrivi diferitelor dimensiuni de motociclete. De asemenea, unele modele sunt prevazute si cu un maner pentru a facilita transportul casei. Acestea pot fi de asemenea prevazute cu usi etanse care sa previna patrunderea apei sau a altor elemente nocive si cu un dulap pentru depozitarea lucrurilor, astfel incat acestea sa fie in siguranta pe parcursul calatoriei.

Capacitatea de incarcare

Cele mai citite articole

Atunci cand alegi o cutie moto, trebuie sa iei in considerare capacitatea de incarcare. Aceasta se refera la greutatea maxima pe care o cutie moto poate suporta. Unele modele sunt mai grele decat altele, iar greutatea casei trebuie sa fie in concordanta cu greutatea motocicletei si a lucrurilor pe care le transporti. De asemenea, fiberglass-ul si aluminiul sunt materiale mai usoare, dar sunt si mai putin rezistente la intemperii si zgarieturi, in special daca sunt folosite in calatorii lungi.

Case moto portabile

Daca esti in cautarea unei case moto usoare si portabile, ar trebui sa iei in considerare cutiile din materiale precum plasticul si polipropilena. Acestea sunt usoare si portabile, astfel incat sa le poti transporta cu usurinta in calatoriile tale. Aceste case moto sunt, de asemenea, prevazute cu manere si usi etanse, astfel incat sa iti protejeze motocicleta in intemperii. In plus, acestea sunt, de obicei, mai ieftine decat cele din aluminiu.

Alege cea mai buna optiune

Alegerea unei case moto potrivite depinde in mare masura de scopurile tale. Pentru calatorii scurte sau ciclism de weekend, ar trebui sa alegi o cutie usoara si portabila din plastic sau polipropilena. Pentru calatorii lungi, in care trebuie sa iti protejezi motocicleta de intemperii si zgarieturi, ar trebui sa alegi o cutie din aluminiu. Daca ai nevoie sa transporti bagaje, ar trebui sa alegi un model cu suport suplimentar si dulap. Pe scurt, inainte de a alege o cutie moto, ar trebui sa iei in considerare ce ai de transportat, cat iti permiti sa cheltuiesti si unde mergi. Alege optiunea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale si bucura-te de calatoria ta.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari