AcasăUncategorizedTop filme horror

Top filme horror

Scary Movie

Scary Movie este un film din 2000, regizat de Keenen Ivory Wayans. Filmul urmeaza aventurile lui Cindy Campbell (Anna Faris), care se lupta sa salveze o localitate din atacurile unor monstri si a unei armate de extraterestri. Scary Movie a fost primul film din seria Scary Movie, care a inclus mai multe filme cu aceeasi tema. Actiunea filmului se desfasoara pe parcursul unei luni si se concentreaza asupra unei serii de catastrofe si aventuri de-a lungul liniilor. Plotul include o varietate de parodii si referinte la alte filme, cum ar fi Scream, The Matrix, American Pie si The Blair Witch Project. Filmul a primit recenzii mixte de la critici si a castigat un premiu MTV Movie pentru cea mai buna comedie si a fost nominalizat la Premiile Golden Raspberry pentru cel mai prost. Scary Movie a generat, de asemenea, patru continuari.

The Conjuring

The Conjuring este un film horror din 2013 regizat de James Wan. Filmul se bazeaza pe evenimentele reale ale unui cuplu de investigatori paranormali, Ed si Lorraine Warren (Patrick Wilson si Vera Farmiga). Acestia sunt chemati de o familie intr-o casa bantuita, unde trebuie sa investigheze si sa gaseasca o explicatie pentru fenomenele paranormale care se intampla acolo. Filmul include actiune si suspans, precum si elemente de comedia, dar centrul filmului se concentreaza asupra aspectelor horror. Actiunea se desfasoara in Rhode Island, New England intre anii 1971 si 1972. The Conjuring a fost un mare succes la box office si a castigat peste 318 milioane de dolari in intreaga lume, devenind unul dintre cele mai bune filme horror din istorie. Filmul a primit recenzii pozitive si o nominalizare la Premiile BAFTA pentru cel mai bun sunet.

The Orphanage

The Orphanage este un film horror din 2007 regizat de Juan Antonio Bayona. Filmul se bazeaza pe evenimente reale petrecute intr-un orfelinat abandonat din Spania. Filmul se concentreaza asupra lui Laura (Belen Rueda), care se intoarce in orfelinatul sau de copilarie pentru a deschide un centru pentru copii cu probleme speciale. In timp ce lucreaza pentru a face orfelinatul functional, Laura si familia ei incep sa experimenteze fenomene paranormale si sa faca fata unor spirite malevolente. Plotul filmului se concentreaza asupra temelor precum pierderea, durerea si sentimentele de izolare. The Orphanage a primit recenzii pozitive si a castigat premii, inclusiv un premiu Goya pentru cel mai bun regizor. Filmul a fost si nominalizat la Premiile BAFTA pentru cel mai bun film strain.

The Descent

Cele mai citite articole

The Descent este un film horror din 2005 regizat de Neil Marshall. Filmul se concentreaza asupra a sase femei care se intalnesc pentru o expeditie de speologie in Muntii Apalasi. In timp ce exploreaza pesterile necunoscute, femeile descopera ca au intrat intr-un labirint periculos si sunt urmarite de creaturi misterioase. Filmul se concentreaza pe temele precum teama, curajul si lupta pentru supravietuire. The Descent a fost un mare succes la box office si a castigat peste 57 milioane de dolari in intreaga lume. Filmul a primit recenzii pozitive si a fost nominalizat la Premiile BAFTA pentru cel mai bun film si la Premiile Saturn pentru cel mai bun film horror.

Sinister

Sinister este un film horror din 2012 regizat de Scott Derrickson. Filmul se concentreaza asupra lui Ellison Oswalt (Ethan Hawke), un scriitor care se muta cu familia sa intr-o casa bantuita pentru a scrie despre o serie de crime brutale care s-au intamplat acolo. Pe masura ce incearca sa descopere adevarul, Ellison se confrunta cu o entitate malefica care isi exercita influenta asupra familiei lui. Sinister se bazeaza pe teme precum paranoia, superstitie si paranoia. Filmul a avut un succes modest la box office si a castigat peste 87 milioane de dolari in intreaga lume. Sinister a primit recenzii pozitive si a fost nominalizat la Premiile BAFTA pentru cel mai bun sunet si la Premiile Saturn pentru cel mai bun film horror.

The Others

The Others este un film horror din 2001 regizat de Alejandro Amenabar. Filmul se bazeaza pe evenimentele reale ale unei case bantuite din insula Jersey, care este locuita de o femeie singura si de cei doi copii ai sai. Femeia, Grace (Nicole Kidman), se confrunta cu o serie de bizare petecere in casa, care ii pun viata in pericol. Pe masura ce incearca sa descopere cauza acestor fenomene paranormale, Grace si familia ei trebuie sa faca fata pericolelor si sa descopere adevarul despre casa. Filmul se concentreaza asupra temelor precum teama, paranoia si durere. The Others a avut un succes modest la box office, castigand peste 209 milioane de dolari in intreaga lume. Filmul a primit recenzii pozitive si a castigat premii, inclusiv un premiu Goya pentru cel mai bun regizor si un premiu BAFTA pentru cea mai buna actrita.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari