AcasăDiverseCe rechizite scolare sunt necesare la inceperea gradinitiei?

Ce rechizite scolare sunt necesare la inceperea gradinitiei?

Incepand cu anul 2020, invatamantul obligatoriu include si clasa pregatitoare de la gradinita, precum si toti cei 4 ani de liceu, fata de situatia anterioara anului respectiv, cand invatamanult obligatoriu era de numai 10 clase – invatamantul primar, cel gimnazial si primele 2 clase de invatamant secundar superior (liceu).

Cu toate acestea, majoritatea copiilor sunt inscrisi in cadrul unor institutii de invatamant mult mai devreme, in jurul varstei de 3 ani, cand este recomandat sa se inceapa frecventarea gradinitei, pentru introducerea si obisnuirea acestora in colectivitate. 

In ciuda faptului ca este considerat invatamant gratuit, parintii trebuie sa contribuie din propriile resurse pentru ca cei mici sa aiba toate rechizitele necesare pentru desfasurarea actului educational. Chiar si la gradinita, acestia sunt nevoiti sa duca o serie de rechizite scolare pe care cadrele didactice sa le foloseasca impreuna cu copiii, astfel incat acestia sa invete sa le foloseasca. Printre cele mai des utilizate la aceste varste fragede sunt: 

Creioane colorate 

In primi ani de colectivitate, copiii trebuie familiarizati cu instrumentele de scris si cum ar trebui tinute acestea in mana, pentru a putea fi folosite. Cum invatarea se face prin exercitiu, iar copiii sunt atrasi de culoare, creioanele colorate sunt una dintre cele mai potrivite instrumente de scris pentru anii de gradinita. 

Cele mai citite articole

Cadrele didactice trebuie sa gaseasca diferite activitati prin care sa ii stimuleze pe cei mici sa le foloseasca si sa ii indrume in acest demers. 

Acuarele 

De asemenea, pictatul este o alta activitate care va fi pe placul copiilor. Daca la grupa mica, picturile pot fi realizate de copii cu propriile degetele, ceea ce ii va amuza foarte tare, pe masura ce cresc si se obisnuiesc cu desfasurarea unor astfel de activitati, trebuie sa fie invatati sa foloseasca si pensulele. 

Plastilina si lipici 

Activitatile manuale sunt unele dintre cele mai apreciate de copii, motiv pentru care cele care implica modelarea plastilinei sau lipirea a diferite forme de hartie, le vor capta atentia si vor contribui la dezvoltarea cognitiva si abilitatile motrice. 

Pe masura ce acestia cresc, vor invata si alte lucruri mai importante, cum ar fi cifrele. 

Cele mai citite articole

Recomandari