AcasăUncategorizedTop plante cataratoare

Top plante cataratoare

Introducere

Plantele cataratoare sunt o adaugare frumoasa si de efect la orice gradina. Acestea variaza in marime, culoare si textura, oferindu-ti libertatea de a-ti crea propria gradina potrivita stilului tau. Plantele cataratoare ofera un plus de frumusete, eleganta si confort. Ele sunt usor de ingrijit si pot fi folosite pentru a decora acele zone dificile sau de dificil acces din curtea ta. Acestea ofera adaugarea de umbra si protectie la orice gradina si pot crea un spatiu romantic si relaxant.

Istorie

Plantele cataratoare au cunoscut o larga popularitate incepand cu secolul al XV-lea, in timpul perioadei renascentiste. Multe dintre plantele cataratoare de atunci au supravietuit si astazi, fiind cultivate in gradinile de toata lumea. Acestea au devenit foarte populare si in secolul al XIX-lea, mai ales in gradinile englezesti. La acea vreme, gradinarii englezi au cultivat si au avut grija de numeroase varietati de plante cataratoare. Acesta a dus la dezvoltarea lor mai multe soiuri si a contribuit la popularizarea lor in toata lumea.

Tipuri de plante cataratoare

Exista o varietate mare de plante cataratoare, inclusiv arbusti, arbori si plante exotice. Dintre cele mai populare plante cataratoare se numara Clematis, Hedera (Iedera), Parthenocissus, Rosmarinus (Rozmarin), Lonicera (Ienupar), Actinidia (Kiwi), Ranunculus (Ranunculus) si Trachelospermum (Flori de lamai). Acestea sunt usor de intretinut si pot fi folosite pentru a decora acele zone greu de accesibile ale curtii sau podului. Plantele cataratoare de exterior pot oferi umbra si protectie si pot fi potrivite pentru zilele insorite.

Ingrijirea plantelor cataratoare

Cele mai citite articole

Ingrijirea plantelor cataratoare este relativ simpla si consta in oferirea unui mediu prielnic pentru crestere. In primul rand, acestea au nevoie de lumina soarelui si de protectie de la vant si intemperii. Acestea au nevoie de udare regulata si de fertilizare odata la doua saptamani. Plantele cataratoare pot fi taiate in zonele deteriorate si poate fi folosit un suport pentru cresterea si sustinerea lor. De asemenea, este important sa eliminati frunzele si florile uscate, pentru a asigura un mediu adecvat de crestere.

Beneficiile plantelor cataratoare

Plantele cataratoare ofera un spatiu mai placut si prietenos in curtea ta. Acestea pot fi folosite pentru a decora un pod sau o terasa si ofera umbra si protectie. De asemenea, acestea sunt ideal de folosit pentru a acoperi peretii sau gardurile. Planta cataratoare pot oferi si un plus de frumusete si eleganta si poate fi folosit pentru a crea un mediu romantic si relaxant. De asemenea, acestea sunt usor de intretinut si ofera un mare avantaj in tinerea departe a insectelor si pasarilor.

Concluzie

Plantele cataratoare sunt ideale pentru a decora gradina ta si pentru a oferi umbra si protectie. Ele sunt usor de intretinut si ofera un mare plus de eleganta si frumusete. Plantele cataratoare pot crea un mediu mai relaxant si romantic si pot fi folosite pentru a decora acele zone dificile de acces. Acestea sunt usor de intretinut si pot fi folosite pentru a decora acele zone greu de acces din curtea ta. Plantele cataratoare ofera un mare avantaj in tinerea departe a insectelor si pasarilor.

Cele mai citite articole

Recomandari