AcasăUncategorizedTop 10 cele mai mari tari din lume

Top 10 cele mai mari tari din lume

Top 10 cele mai mari tari din lume

Atunci cand vine vorba despre cea mai mare tara din lume, in minte se gandesc multi la Statele Unite. Cu toate acestea, acest lucru nu este intotdeauna corect. In realitate, cele mai mari tari din lume cuprind mult mai mult decat Statele Unite. Acestea includ pamanturi vaste si variate, de la vechi imperii puternice la state moderne in curs de dezvoltare. Iata top 10 cele mai mari tari din lume.

1. Rusia

Rusia se afla pe primul loc in top 10 cele mai mari tari din lume. Are o suprafata de 17.075.200 kilometri patrati si este cea mai extinsa tara din lume. Ea se intinde de la Marea Neagra la Oceanul Pacific si cuprinde parti din Europa si Asia. Cu o populatie de aproximativ 143 de milioane de oameni, Rusia este, de asemenea, cea mai populata tara din lume.

2. Canada

Canada este pe locul al doilea in top 10 cele mai mari tari din lume. Are o suprafata de 9.984.670 kilometri patrati si se intinde de la Oceanul Pacific la Oceanul Atlantic, cuprinzand parti din nordul continentului american si alte regiuni. Canada aproximeaza o populatie de aproximativ 37 de milioane de oameni.

3. China

China se afla pe locul al treilea in top 10 cele mai mari tari din lume. Ea are o suprafata de 9.596.960 kilometri patrati si se intinde de-a lungul coastelor Oceanului Pacific si cuprinde majoritatea continentului Asian. Cu o populatie de aproximativ 1,4 miliarde de oameni, China este, de asemenea, cea mai populata tara din lume.

4. Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii se afla pe locul al patrulea in top 10 cele mai mari tari din lume. Are o suprafata de 9.833.520 kilometri patrati si se intinde de la Oceanul Pacific la Oceanul Atlantic, cuprinzand parti din America de Nord. Populatia Statelor Unite ale Americii este estimata la aproximativ 330 milioane de oameni.

5. Brazilia

Brazilia se afla pe locul al cincilea in top 10 cele mai mari tari din lume. Are o suprafata de 8.515.767 kilometri patrati si se intinde de la Oceanul Atlantic la Oceanul Pacific si cuprinde majoritatea continentului sud-american. Populatia Braziliei este estimata la aproximativ 212 milioane de oameni.

6. Australia

Cele mai citite articole

Australia se afla pe locul al saselea in top 10 cele mai mari tari din lume. Are o suprafata de 7.686.850 kilometri patrati si se intinde de la Oceanul Pacific la Oceanul Indian si cuprinde majoritatea continentului Australasian. Populatia Australiei este estimata la aproximativ 25 de milioane de oameni.

7. India

India se afla pe locul al saptelea in top 10 cele mai mari tari din lume. Are o suprafata de 3.287.263 kilometri patrati si se intinde de la Oceanul Indian la Oceanul Pacific si cuprinde majoritatea continentului Asiatic. Populatia Indiei este estimata la aproximativ 1,3 miliarde de oameni.

8. Argentina

Argentina se afla pe locul al optulea in top 10 cele mai mari tari din lume. Are o suprafata de 2.780.400 kilometri patrati si se intinde de la Oceanul Pacific la Oceanul Atlantic si cuprinde majoritatea continentului sud-american. Populatia Argentinei este estimata la aproximativ 45 de milioane de oameni.

9. Kazahstan

Kazahstan se afla pe locul al noualea in top 10 cele mai mari tari din lume. Are o suprafata de 2.724.900 kilometri patrati si se intinde de la Oceanul Pacific la Oceanul Indian si cuprinde parti din Asia Centrala. Populatia Kazahstanului este estimata la aproximativ 18,6 milioane de oameni.

10. Algeria

Algeria se afla pe locul al zecelea in top 10 cele mai mari tari din lume. Are o suprafata de 2.381.741 kilometri patrati si se intinde de la Oceanul Atlantic la Oceanul Indian si cuprinde majoritatea Africii de Nord. Populatia Algeriei este estimata la aproximativ 43,3 milioane de oameni.

Din acest top 10, se poate observa ca cele mai mari tari din lume sunt variate si cuprind o varietate de regiuni si continente. Fiecare tara de pe lista este unica si are propria sa istorie si cultura. Chiar daca Statele Unite este o tara mare, exista multe alte tari care o intrec, oferind o perspectiva interesanta de invatare.

Cele mai citite articole

Recomandari