AcasăLifestyle10 Sfaturi de la profesioniști pentru unghii rezistente și sănătoase

10 Sfaturi de la profesioniști pentru unghii rezistente și sănătoase

Dacă unghiile tale sunt fragile, se exfoliază sau se rup în mod constant, ai ajuns în locul potrivit. Dacă unghiile tale sunt sănătoase, este momentul și locul perfect pentru a afla cum să le menții astfel pentru timp îndelungat.

Se spune că frumusețea vine din interior. Tindem să credem. Ai observat cât de frumoasă ești când te simți bine fizic și psihic? Când ești încărcată de gânduri pozitive? Parcă atragi doar lucruri bune în viață. Sigur, pot fi și excepții, dar de cele mai multe ori o stare de bine ne influențează viața cum uneori nu ne imaginăm. 

La fel se întâmplă și cu unghiile tale. Cu cât îți îngrijești interiorul, cu atât exteriorul va fi mai frumos, dar să nu o mai lungim și să-ți spunem cum poți menține sau îmbunătăți aspectul și sănătatea unghiilor tale. 

Sfaturi de la profesioniști pentru unghii rezistente și sănătoase

Descoperă în următoarele rânduri câteva practici esențiale pentru unghii frumoase și sănătoase, mereu. Practici pe care profesioniștii în beauty ni le recomandă. 

Curăță-le și hidratează-le frecvent

Folosește un săpun cu acțiune blândă și apă caldă pentru curățarea unghiilor și a pielii din jurul lor. Știm, poate vei spune că te speli pe mâini oricum, dar pe deseori te speli cu apă rece, și nu o faci doar acasă, ci și la job sau în locuri pe care le vizitezi, unde săpunul este unul obișnuit, care mai mult usucă decât să hidrateze.

După spălare, aplică o cremă puternic hidratantă și ulei special pentru cuticule. 

Taie-le și modelează-le corect

Este indicat să le tai nici prea scurte, nici prea lungi. De asemenea, folosește ustensile de calitate.

Nu aplica sau întreține acasă manichiură cu gel/semi permanentă

Cu excepția situației în care ești un profesionist în acest domeniu, nu aplica singură și nici nu întreține o manichiură semipermanentă sau cu gel acasă. Alege întotdeauna un serviciu profesional de manichiura Bucuresti.

Protejează-ți mâinile când faci curățenie

Da, știm, e greu să cureți casa cu mânuși. Parcă nu strălucește la fel de bine ca atunci când le speli direct cu mâna, dar fie că speli faianța, gresia sau că lucrezi în grădină, este indicat să folosești mănuși pentru a proteja unghiile de substanțele chimice agresive.

Evită să-ți rozi unghiile

Da, poate fi un obicei care te calmează în momente stresante, dar să știi că dăunează unghiilor, slăbindu-le astfel încât se vor rupe mult mai ușor.

Cele mai citite articole

Cum aplici lacul de unghii?

Probabil știi, dar îți reamintim că aplicarea înainte de lacul de unghii colorat, a unei baze de protecție pentru a proteja unghia și pentru a preveni decolorarea, este un pas pe care profesioniștii în beauty îl recomandă. 

Hrănește-te în mod echilibrat

Musai ca printre alimentele zilnice pe care le consumi să incluzi o varietate de alimente bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, vitaminele și mineralele, pentru a menține nu doar sănătatea generală a unghiilor și a pielii, ci și a întregului organism.

Solicită o consultație la un dermatolog în caz de probleme

Nu ezita să consulți un specialist dacă observi schimbări suspecte în aspectul unghiilor tale. 

Ține întotdeauna la îndemână o pilă de unghii

Dacă locul de muncă sau rutina de antrenament îți expune unghiile la potențiale deteriorări, e necesar să ai la îndemână o pilă de unghii pentru a șlefui la fața locului orice muchie aspră. Pentru un finisaj cât mai neted, lucrează într-o singură direcție.

Folosește o pilă din sticlă, pentru că va crea un aspect uniform.

Gândește de 2 ori înainte să tai cuticulele

Cuticula este protecția împotriva bacteriilor, infecțiilor, așa că nu este recomandat să o tai. Dacă totuși te deranjează aspectul acestora, poți încerca o dată pe săptămână să le împingi la baza degetului cu un băț de portocală. Ulterior aplică un ulei sau un tratament special pentru cuticule. 

Dă-le și lor o pauză. O merită

Dacă ești pasionată de aplicarea frecventă a lacului colorat de unghii, îți recomandăm să oferi câte o pauză unghiilor tale. Merită. Gândește-te că lacul, alături de produsul de îndepărtare slăbesc unghia pe termen lung, iar la un moment dat să constați că ți se rup foarte ușor. 

Ține cont de aceste sfaturi și vei avea mereu unghii rezistente, frumoase și mai ales sănătoase. 

Investește timp în îngrijirea unghiilor tale și vei fi recompensată cu un aspect impecabil și o stare de bine generală, iar dacă vrei o îngrijire profesională a unghiilor tale, de rutină sau cu o anumită ocazie, vizitează The Lash Lounge din București pentru servicii oferite de experți în domeniul înfrumusețării. 

Cele mai citite articole

Recomandari