AcasăDiverseCât de important este să alegi echipamentul frigorific profesional potrivit?

Cât de important este să alegi echipamentul frigorific profesional potrivit?

Succesul întregii afaceri HoReCa va depinde de cât de corect îți alegi echipamentele frigorifice potrivite într-un moment sau altul de dezvoltare al business-ului tău.

În orice unitate de catering, trebuie să depozitezi o cantitate mare de produse perisabile ce trebuie să fie ușor accesibile bucătarilor și ospătarilor, cât și preparate finite destinate a fi afișate clienților. Și pentru toate aceste scopuri, trebuie să instalezi echipamentele frigorifice necesare.

Pentru ca unitatea să funcționeze fără probleme, iar calitatea preparatelor să nu provoace plângeri din partea clienților și a organelor de control sanitar, trebuie să te gândești foarte bine ce echipamente frigorifice sunt cele mai potrivite pentru restaurantul, barul, cofetăria, patiseria sau cafeneaua ta.

Ce trebuie să iei în considerare pentru asta?

  • care este suprafața bucătăriei și a holului;
  • ce fel de alimente ar trebui să fie pregătite;
  • câte încăperi și depozite există în unitate (dacă nu există, atunci ai nevoie de un număr mare de dulapuri frigorifice închise?);
  • există produse destinate vânzării în sală, adică sunt necesare vitrine deschise;
  • va exista o vânzare stradală vara de înghețată, băuturi răcoritoare etc.

Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta la stabilirea tipului și numărului optim de echipamente necesare pentru a asigura funcționarea confortabilă neîntreruptă a unității respective.

Ce tipuri de dulapuri frigorifice profesionale există?

Dulapurile frigorifice sunt unități de răcire verticale anume concepute pentru depozitarea și uneori chiar și afișarea produselor alimentare.

Modelele de dulapuri frigorifice inox, cele mai populare azi, au o capacitate de 600 până la 1500 litri. 

Pot fi dulapuri frigorifice cu 1, 2, 4 uși opace sau transparente. Ca design, ușile pot să fie glisante sau batante.

Clasa de climă determină capacitatea dulapului frigorific de a furniza temperaturi sub zero la anumite temperaturi ambientale. De exemplu, la +40 grade Celsius va fi mai dificil pentru un dulap frigorific ieftin să mențină temperaturile setate la -5 grade Celsius sau mult mai jos.

Dispozitivele fabricate în proiectarea climatică normală funcționează până la maximum +35 grade Celsius. Unitățile de clasă tropicală funcționează la +38 – +40 grade Сelsius. Dulapurile frigorifice de acest tip au o capacitate de răcire crescută.

Dulapurile frigorifice pentru catering

În funcție de microclimatul creat, aceste dulapuri de răcire profesionale sunt împărțite în echipamente:

  • cu temperatură de răcire medie;
  • congelatoare propriu-zise;
  • cu temperatură scăzută;
  • combinate.

Dulapurile frigorifice cu temperatură medie sunt folosite pentru depozitarea pe termen scurt a mărfurilor perisabile la – 4 grade Celsius până la + 10 grade Сelsius. 

Cele mai citite articole

Dulapurile de tip congelator mențin o temperatură de – 18 grade Celsius până la – 35 grade Сelsius în interiorul compartimentului de răcire.

În dulapurile cu temperatură scăzută, produsele sunt depozitate la temperaturi de până la – 24 grade Сelsius. 

Modelele de dulapuri frigorifice combinate sunt echipate cu 2 compartimente frigorifice: unul cu temperatură medie de – 4 grade Celsius  până la + 8 grade Сelsius pentru depozitarea produselor proaspete și unul cu o temperatură joasă în medie de – 18 grade Celsius și până la – 22 grade Сelsius pentru produse congelate.

Beneficiile dulapurilor frigorifice din oțel inoxidabil

Culorile naturale „metalice” sunt universale, de aceea sunt potrivite atunci când se creează interioare într-o varietate de stiluri: minimalism, scandinav, hi-tech și chiar retro. 

Oțelul inoxidabil este un material foarte practic, durabil și prietenos cu mediul. Acest metal, fără exagerare, poate fi găsit în orice bucătărie profesională. O varietate de articole, de la tacâmuri și până la echipamente HoReCa mari, sunt realizate din oțel inoxidabil sau care imită nuanța acestuia. Oțelul inoxidabil se poate combina armonios cu orice materiale: plastic, lemn, sticlă, piatră, cărămidă, textile și alte finisaje.

Culoarea oțelului poate deveni un element de decor al oricărui interior. Suprafața metalică nu se oxidează și nu se întunecă de-a lungul anilor, este foarte ușor de îngrijit. Articolele din oțel inoxidabil arată întotdeauna moderne și elegante.

Suprafața din inox reflectă și lumina, ceea ce face ca bucătăria profesională să pară mai spațioasă și mai strălucitoare. Cu toate acestea, alegerea unui astfel de dulap frigorific ar trebui să se bazeze nu numai pe stilul său, ci și pe avantajele practice avute față de alte opțiuni de echipamente frigorifice profesionale.

Unul dintre principalele avantaje ale oțelului inoxidabil este că suprafața sa nu are porozități. Acest lucru permite personalului să-i mențină aspectul și proprietățile prin simpla ștergere a bacteriilor sau germenilor dăunători de pe suprafața exterioară.

Baza din oțel inoxidabil este foarte durabilă și, cu îngrijirea corespunzătoare, va arăta ca nouă chiar și după ani de utilizare.

Alte suprafețe se pot rugini și pot prezenta semne de uzură dacă sunt stricate sau lăsate necurățate, dar, în general, nu vei vedea acest lucru pe o suprafață din oțel inoxidabil. Micile zgârieturi pot fi adesea șlefuite cu ușurință dacă suprafața este realizată din oțel inoxidabil.

Mai mult decât atât, suprafața din oțel inoxidabil poate fi complet reciclată, ceea ce o face să fie și un material extrem de versatil.

Vrei și tu să îți dotezi bucătăria profesională cu dulapuri frigorifice din inox? Le poți găsi pe site-ul celor de la TC Romania Crown Cool!

Cele mai citite articole

Recomandari