AcasăCasa & GradinaCe servicii poti gasi la un birou de proiectare?

Ce servicii poti gasi la un birou de proiectare?

Sunt multe situatii in care o persoana ar putea avea nevoie de ajutor de specialitate in problemele referitoare la constructia unui imobil, in amenajarile interioare, in proiectele de instalatii si in obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare pentru prevenirea incendiilor. Aici intervine rolul unui birou de proiectare

Centrate pe calitate arhitecturala si tehnica, flexibilitatea in solutii arhitecturale si de constructii, adaptarea la cerintele clientului, operativitate si alocarea inteligenta a resurselor, consultatiile de specialitate oferite de experti pot fi de un real ajutor clientilor, in domeniul imobiliar.

Ce poate face un birou de proiectare pentru un proprietar de imobil?

Exista mai multe domenii conexe in care activitatea unui birou de proiectare poate fi esentiala. Proiectul unei cladiri, cu instalatiile aferente, structura si destinatia interiorului, precum si avizele necesare in caz de constructii, renovari etc. pot fi realizate de specialisti cu experienta si cunostintele necesare. Iata ce ar putea oferi un astfel de birou de proiectare.

1. Arhitectura

Echipa de arhitecți a biroului asigura servicii de proiectare si cercetare in functie de tendintele in materie de arhitectura si constructii, cu accent pe dorintele si personalitatea clientilor. La constructia unui imobil, proprietarul are nevoie de un proiect arhitectural in schita 2D si 3 D, de intocmirea si obtinerea documentelor si avizelor necesare constructiei, de urmarirea santierului in care se desfasoara lucrarile. 

Cele mai citite articole

De asemenea, se poate beneficia de sfaturi si indicatii de specialitate privind cele mai bune solutii in privinta alegerii unui teren, unei case sau unui apartament. Antreprenorii pot solicita consultanta si studii de fezabilitate din care sa reiasa viabilitatea unei investitii. 

2. Design interior

De regula, oamenii au impresia ca se pot descurca singuri in materie de amenajari interioare. Fie ca este vorba despre propria locuita, fie despre un spatiu comercial, de cazare sau de agrement, intotdeauna sfatul unui designer de interior si un proiect profesionist este binevenit. 

3. Instalatii

Ventilatia unei cladiri, instalatia electrica, instalatia sanitara sunt aspecte functionale care, daca nu sunt bine realizate, duc la probleme grave care scad valoarea imobilului si aduc cu sine nedorite lucrari ulterioare. De aceea, consultarea unui specialist si un proiect viabil sunt esentiale.

4. Autorizare/avizare privind securitatea la incendii

Orice antreprenor doreste sa se asigure ca functioneaza in conditiile legii, iar angajatii, clientii si toata afacerea sa sunt in siguranta in caz de incendii. In cadrul biroului de proiectare, un departament de proiectare si consultanta P.S.I, format din arhitecti, ingineri proiectanti instalatii si structura si din experti tehnici autorizati pot asigura consultanta, intocmirea documentatiei si o proiectare pentru indeplinirea normelor necesare de protectie la incendii.

Cele mai citite articole

Recomandari