AcasăTimp LiberCea mai buna perioada a anului pentru o vacanta in Corfu

Cea mai buna perioada a anului pentru o vacanta in Corfu

Corfu este una dintre insule grecesti incarcate de magie, cu peisaje spectaculoase, plaje diverse si numeroase facilitati de cazare. De la tarmurile ionice cu nisip pana la privelistile portului, toata lumea ar trebui sa viziteze Corfu cel putin o data in viata. Dar cand este cel mai bun moment pentru a merge în Corfu? De ce trebuie sa tina cont turistii in ceea ce priveste vremea in aceasta insula greceasca?

Corfu este o destinatie accesibila romanilor, datorita curselor charter Corfu care pleaca din Bucuresti sau Cluj-Napoca si aterizeaza pe aeroportul capitalei insulei, vechiul oras cu acelasi nume. 

Consensul general in randul vizitatorilor experimentati ai insulei este ca cele mai bune momente pentru a o vizita sunt primavara tarzie, in luna mai si iunie, sau inceputul toamnei, in septembrie si octombrie. Aceste luni sunt considerate cele mai bune perioade pentru un sejur in Corfu, deoarece temperaturile nu sunt prea ridicate, insula este mai putin aglomerata si, de asemenea, se pot gasi zboruri si cazare mai ieftine. Cu toate acestea, cel mai bun moment pentru a vizita Corfu pentru o calatorie depinde in totalitate de intentiile turistilor referitoare la concediul petrecut aici.

Cele mai potrivite luni in functie de obiectivele vacantei in Corfu

Turul insulelor este o modalitate grozava de a vedea Corfu si celelalte insule, indiferent de perioada anului. Este posibil ca turistii sa caute vreme putin mai racoroasa, zboruri mai ieftine si mai putina aglomeratie pentru calatoria in Corfu. In acest caz, cel mai bun moment pentru a vizita Corfu va fi luna mai.

Cele mai citite articole

Corfu este o insula care ofera atat de multe vizitatorilor sai, indiferent de perioada din an in care se decid sa calatoreasca aici.

Clima in Corfu

Insula Corfu are un climat mediteranean, cu veri calde uscate si ierni blande. Pentru turistii care prefera soarele si plaja, cel mai bun moment pentru a vizita Corfu este intre iunie si august. 

Cea mai fierbinte luna a anului este iulie, cu o maxima medie de 33 C si o minima medie de 22 C. Cea mai rece luna a anului este ianuarie, cu o maxima medie de 14 C si o minima medie  de 5 C. Sezonul rece este si ploios, iar luna cu cele mai multe precipitatii este noiembrie.

La fel ca majoritatea Europei, cel mai bun moment pentru a vizita Corfu pentru a evita ploaia este vara. Sezonul de vara in Corfu este o perioada optima pentru un sejur, deoarece are putine ploi si seri calde, insa turistii se pot bucura de plaja si temperaturi ale apei marii in medie de 23 C sau mai mult din iunie pana in octombrie.

Cele mai citite articole

Recomandari