Top filme

Top filme

Top 10 filme

Filmele sunt o forma de divertisment foarte populara si sunt preferate de milioane de oameni din intreaga lume. Nu e nimic mai relaxant decat sa petreci o seara cu cei dragi in fata unui film bun si sa te bucuri de el.

Din aceasta cauza, ne-am gandit sa iti prezentam top 10 filme care merita vazute. De la filme clasice la comedii si drame, exista cate ceva pentru toate gusturile.

The Godfather

The Godfather este un film de gangster clasic american care a fost lansat in 1972 si regizat de Francis Ford Coppola. Filmul spune povestea lui Michael Corleone (Al Pacino), fiul donului din mafie, si a conflicts din familiei sale. Cu un scenariu si regie de exceptie si o distributie grozava, The Godfather merita vazut de orice fan al genului.

The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption a fost lansat in 1994 si regizat de Frank Darabont. Acest film se concentreaza pe Andy Dufresne (Tim Robbins), un om care este acuzat de crima pe care nu a comis-o si condamnat la inchisoare. Filmul urmareste lupta lui Andy de a supravietui in inchisoare si de a-si recapata libertatea.

The Dark Knight

The Dark Knight este unul dintre cele mai bune filme de super-eroi realizate vreodata. Lansat in 2008 si regizat de Christopher Nolan, filmul se axeaza pe Batman (Christian Bale) si pe joker (Heath Ledger). Acest film ofera o perspectiva interesanta a luptei dintre bin si rau si cum lumea reuseste sa se adapteze schimbarilor.

Forrest Gump

Forrest Gump este un film clasic de drama lansat in 1994 si regizat de Robert Zemeckis. Acest film spune povestea lui Forrest Gump (Tom Hanks), un om cu o intelectualitate scazuta, si a calatoriilor sale prin viata. Forrest are parte de experiente unice si isi da seama de importanta dragostei, prieteniei si devotamentului in viata.

Schindler’s List

Cele mai citite articole

Schindler’s List a fost lansat in 1993 si regizat de Steven Spielberg. Acest film se concentreaza pe Oskar Schindler (Liam Neeson), un afacerist care salveaza mii de vieti evreiesti in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Acest film este emoţionant, inteligent si te face sa te gandesti la uriasa tragedie care a avut loc in acea perioada.

The Matrix

The Matrix este un film de actiune si SF lansat in 1999 si regizat de fratii Wachowski. Acesta vorbeste despre Thomas Anderson (Keanu Reeves), un programator care descopera adevarul despre lumea in care traieste. Cu o distributie solida si o doza masiva de actiune, The Matrix a revolutionat genul filmelor de actiune si SF.

Pulp Fiction

Pulp Fiction a fost lansat in 1994 si regizat de Quentin Tarantino. Acest film spune povestea a doua gangsteri, Vincent Vega (John Travolta) si Jules Winnfield (Samuel L. Jackson). Filmul se axeaza pe deciziile lor si despre cum acestea le vor schimba vietile si ceilalti din jurul lor. Acest film este unul dintre cele mai bune filme ale lui Tarantino si este un must watch pentru orice cinefil.

Inception

Inception a fost lansat in 2010 si regizat de Christopher Nolan. Acest film se concentreaza pe Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) si grupul sau de spargatori de visuri. Cu o distributie solida si o poveste captivanta, Inception a revolutionat genul filmelor de actiune si SF si ofera publicului o experienta unica si memorabila.

Fight Club

Fight Club a fost lansat in 1999 si regizat de David Fincher. Acesta spune povestea lui Tyler Durden (Brad Pitt) si a clubului de lupta pe care il formeaza el si prietenul sau, Narratorul (Edward Norton). Acest film ofera o privire interesanta asupra societatii si asupra persoanelor care incalca regulile.

The Lord of The Rings: The Return of The King

The Lord of the Rings: The Return of the King este un film epopee fantasy lansat in 2003 si regizat de Peter Jackson. Acesta spune povestea lui Frodo (Elijah Wood) si a grupului sau de prieteni in lupta lor pentru a distruge inelul. Filmul ofera o privire interesanta asupra puterii si curajului si a sacrificiului pentru a salva lumea. Cu o distributie magnifica si scene memorabile, The Lord of the Rings: The Return of the King a fost nominalizat la 11 premii Oscar si a castigat 3.

In concluzie, acestea sunt cele mai bune filme care merita vazute. Fie ca preferi filme de actiune sau filme emotionante, aceste filme sunt cu siguranta printre cele mai bune. Nu uita sa le vezi pe toate.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari