AcasăUncategorizedTop 10 atractii sibiu

Top 10 atractii sibiu

Turul Orasului

Unul dintre cele mai bune moduri de a vedea atractiile Sibiului este prin turul orasului. Acesta include vizitarea unor locuri precum Piata Mare, Turnul Sfatului, Biserica Evanghelica sau Casa Luxemburg. Cu un ghid profesionist, turul orasului ofera un mod minunat de a descoperi istoria orasului si a admira frumusetea sa pana la detalii.

Turnul Sfatului

Turnul Sfatului este unul dintre cele mai vechi si renumite monumente din Sibiu si este unul dintre cele mai importante atractii turistice. Acesta a fost construit in jurul secolului al XIV-lea si a fost recent restaurat. Pe langa faptul ca ofera o vedere minunata asupra orasului, Turnul Sfatului este, de asemenea, locul unde se gasesc informatii despre istoria locala.

Casa Luxemburg

Casa Luxemburg este un alt obiectiv turistic important din Sibiu. Acesta a fost construit in secolul al XVII-lea si se afla langa Turnul Sfatului. Aceasta casa a fost locuita de-a lungul secolelor de familii bogate si, in prezent, gazduieste un muzeu care prezinta istoria orasului si a familiei Luxemburg. Acesta poate fi vizitat pentru a afla mai multe despre istoria acestui oras.

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor este un alt obiectiv turistic faimos din Sibiu. Acesta a fost construit in secolul al XVIII-lea si a fost numit dupa un vechi obicei in care tinerii se intalneau aici pentru a se logodi. In prezent, podul este un loc minunat pentru a admira apusul soarelui sau a ramane pe malurile raului.

Muzeul de Istorie Naturala

Muzeul de Istorie Naturala este un alt obiectiv turistic important din Sibiu. Acesta este un muzeu interesant care prezinta mai multe exponate si informatii despre istoria naturala si animalele care traiesc in Romania. Pe langa exponatele sale, muzeul ofera, de asemenea, informatii despre diferite evenimente si programe educative.

Biserica Evanghelica

Biserica Evanghelica din Sibiu este un loc minunat unde poti sa vezi istoria si cultura orasului. Acesta a fost construita in secolul al XIV-lea si este, de asemenea, cunoscuta sub numele de Biserica Neagra. Biserica Evanghelica ofera oportunitati excelente de a admira arta locala si de a afla mai multe despre istoria orasului.

Gradina Botanica

Cele mai citite articole

Gradina Botanica din Sibiu este un loc minunat unde se pot admira plantele si florile locale. Acesta include mai multe plante rare si unele dintre cele mai frumoase flori de sezon. Vizitatorii pot vedea, de asemenea, diferite animale si pasari care traiesc in gradina. Vizitarea acestei gradini ofera oportunitati excelente de a admira natura si frumusetea zonei.

Muzeul Brukenthal

Muzeul Brukenthal este cel mai vechi muzeu din Romania si se afla in Sibiu. Acesta gazduieste mai multe colectii de arta si obiecte istorice, precum si diverse exponate care prezinta istoria Sibiului. Muzeul Brukenthal ofera, de asemenea, oportunitati excelente de a afla mai multe despre istoria Romaniei si a muncii artistice.

Piata Mare

Piata Mare din Sibiu este una dintre cele mai populare atractii turistice din oras. Aceasta piata mare are un design unic si se afla langa Turnul Sfatului. Piata Mare ofera oportunitati excelente de a cumpara produse traditionale si de a socializa cu localnicii.

Podul Cibin

Podul Cibin este cel mai vechi pod din Sibiu si se afla langa Piata Mare. Acesta a fost construit in secolul al XVII-lea si a fost recent restaurat. Podul Cibin ofera oportunitati excelente de a admira frumusetea raului si a da o plimbare pe malurile sale.

Castelul Cisnadioara

Castelul Cisnadioara este un alt obiectiv turistic important din Sibiu. Acesta a fost construit pe la inceputul secolului al XIV-lea si este bine cunoscut pentru arhitectura sa. Castelul Cisnadioara ofera cea mai buna vedere asupra orasului si este, de asemenea, locul ideal pentru a admira frumusetea muntilor.

Sibiul este un oras minunat care gazduieste o varietate de atractii turistice si activitati interesante. Aceste top 10 atractii sunt doar cateva dintre locurile interesante pe care le vei gasi in Sibiu si pentru ca este un oras foarte vechi, vei gasi o multime de istorie si cultura in acest oras.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

Recomandari