AcasăUncategorizedTop 10 cele mai frumoase plante de apartament

Top 10 cele mai frumoase plante de apartament

Introducere

Daca esti un pasionat de gradinarit, atunci iti place sa detii cele mai frumoase plante. Nu conteaza daca alegi sa le ai afara in curte sau sa le ai in casa, in apartament. Prima optiune poate fi mai dificila deoarece necesita pregatire si timp liber pentru a le ingriji, iar a doua poate fi mai usor de rezolvat, deoarece aceste plante rezista mai usor la conditiile de interior. De aceea, am pregatit pentru tine o lista cu cele mai frumoase plante de apartament care ar putea sa aduca un plus de culoare si eleganta locuintei tale.

Dracena

Dracena este probabil cea mai populara planta de apartament. Ea se poate gasi in mai multe varietati, culori si marimi, fiind usor de intretinut. Are nevoie de multa lumina naturala, dar poate fi usor adaptata si la lumina artificiala. De asemenea, are nevoie de putina apa, iar frunzele sale pot fi sterse cu un burete inmuiat in apa.

Philodendron

Philodendronul face parte din familia Araceae si este o planta cu frunze mari, verzi, care poate ajunge pana la 3 m inaltime. Este foarte usor de intretinut, necesitand un loc luminos fara soare direct si o udare moderata. Este ideal pentru cei care nu au prea mult timp sa se ocupe de ingrijirea plantelor deoarece are nevoie de putina atentie.

Sansevieria

Sansevieria este o planta care face parte din familia Asparagaceae si se poate gasi in mai multe varietati. Are nevoie de lumina naturala, dar si de lumina artificiala pentru a se dezvolta. Are nevoie de putina apa pentru a prospera, fiind foarte rezistent la schimbarile de temperatura sau la lipsa udarii.

Zamioculcas

Zamioculcas face parte din familia Araceae si este o planta foarte rezistenta si greu de ucis. Are nevoie de putina lumina, dar poate prospera si in locuri intunecose. Se uda, de obicei, o data pe saptamana la temperaturi normale si numai cand solul este uscat. Se poate gasi in mai multe varietati si cu frunze in forma de lance sau de frunza.

Spatiphyllum

Spatiphyllum sau liliacul de apartament face parte din familia Araceae si are nevoie de multa lumina naturala pentru a se dezvolta. Are nevoie de udari moderate si de fertilizare o data pe luna. Frunzele sale au o forma ovata, cu margini dintate, iar florile sale sunt albe si parfumate.

Crinul de mare

Cele mai citite articole

Crinul de mare, cunoscut si sub denumirea de Anthurium, face parte din familia Araceae si este o planta cu frunze frumos colorate, in nuante de rosu sau albastru. Are nevoie de lumina naturala, dar poate fi adaptata si la lumina artificiala. Are nevoie de udari regulate si de fertilizare o data pe luna.

Muscata

Muscata, cunoscuta si sub denumirea de Jasminum, face parte din familia Oleaceae si este o planta foarte frumoasa si aromata. Are nevoie de lumina naturala si de udari regulate si are nevoie sa fie ferit de temperaturi scazute. Pe langa faptul ca este o planta foarte frumoasa, florile sale sunt si foarte parfumate.

Kalanchoe

Kalanchoe este o planta populara care face parte din familia Crassulaceae si poate fi gasita in mai multe varietati si culori. Are nevoie de lumina naturala, dar poate fi adaptata si la lumina artificiala. Are nevoie de udari regulate si de fertilizare o data pe luna. Florile sale sunt mici, parfumate si au culori variate.

Cactusul

Cactusul este probabil cea mai rezistenta planta de apartament si face parte din familia Cactaceae. Are nevoie de multa lumina si de udari regulate. Are nevoie de pamant bine drenat si de fertilizare la fiecare doua saptamani. Se pot gasi in mai multe varietati si forme si pot ajunge pana la 10 metri inaltime.

Aloe Vera

Aloe Vera face parte din familia Liliaceae si are nevoie de multa lumina si de udari regulate. Are nevoie de aer uscat si de fertilizare o data pe luna. Este o planta foarte rezistenta, care poate face fata cu bine temperaturilor scazute. Frunzele sale sunt verzi, cu variatii de galben si au proprietati medicinale.

Concluzie

Aceste 10 plante de apartament sunt perfecte pentru cei care doresc sa aduca un plus de culoare si arome in locuinta lor. Sunt usor de intretinut si rezista cu bine la schimbarile de temperatura. De asemenea, sunt plante foarte frumoase si parfumate care aduc un plus de eleganta locuintei tale si iti ofera un mediu placut si relaxant.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

Recomandari