AcasăLifestyleBeneficiile acidului hialuronic pentru femeile cu vârsta 30+

Beneficiile acidului hialuronic pentru femeile cu vârsta 30+

Beneficiile acidului hialuronic sunt din ce în ce mai apreciate în ziua de azi de către femeile trecute de 30 de ani, care se confruntă cu riduri pe faţă, gât şi la baza decolteului. Unele femei îmbătrânesc mai repede, altele mai târziu, în funcţie de moştenirea genetică, de viciile pe care le au, de modul în care îşi îngrijesc pielea, de mediul în care lucrează, de expresiile faciale repetate şi de alte cauze. Din fericire, există tratamente cu acid hialuronic menite să readucă supleţea şi hidratarea pielii, precum şi întinerirea cu câţiva ani fără a folosi fond de ten, pudră sau alte produse de înfrumuseţare şi de ascundere a acestor imperfecţiuni.

Ce este acidul hialuronic şi ce rol au tratamentele estetice asupra pielii?

Acidul hialuronic, descoperit în anul 1934, este o moleculă acum arhicunoscută şi folosită în industria cosmetică, alcătuită din zaharuri care se afla în ţesutul natural al organismului, având rolul de a menţine hidratarea la nivelul ţesuturilor.

Acidul hialuronic este un element indispensabil în interiorul organismului, contribuind la elasticitatea pielii, la hidratarea pielii, la cicatrizarea leziunilor şi la stimularea producţiei de colagen, precum şi la lubrifierea cartilajelor şi articulaţiilor. Acidul hialuronic se regăseşte, aşadar, în mod natural în organism, însă femeile pot beneficia de pe urma suplimentarii aportului acestuia, pentru că după vârsta de 30 de ani şi o dată cu înaintarea în vârstă, producţia de acid hialuronic scade, fiind indicată folosirea produselor sau terapiilor în acest sens.

Cele mai citite articole

Injectarea cu acid hialuronic este soluţia cea mai rapidă, care are cel mai puternic efect, fiind folosită atât din motive medicale, cât şi estetice. Acidul hialuronic poate fi injectat pentru a completa nivelul de fluide din articulaţii, dar şi pentru a înfrumuseţa aspectul fizic al pacientelor, pentru umplerea ridurilor sau augmentarea buzelor.

Tratamentele estetice cu acid hialuronic

Tratamentele estetice cu acid hialuronic prin injectare sunt foarte importante pentru că au rolul de a umple ridurile, de a înfrumuseţa aspectul pielii, având efecte estetice immediate. Totodată, acidul hialuronic poate fi folosit şi pentru a augmenta buzele, pentru a remodela pomeţii, bărbia, linia maxilarului sau linia nasului. Acidul hialuronic se injectează, iar efectele durează o perioadă de timp, după care va fi necesară reinjectarea substanţei.

Procedura de injectare a acidului hialuronic este simplă, nu durează mai mult de câteva zeci de minute, în funcţie de zona remodelată şi de tehnicile folosite. Se recomandă o frecvenţă a injectării cu acid hialuronic în funcţie de organismul fiecăruia, de modul în care se hidratează şi de calitatea acidului absorbit.

Fără doar şi poate, acidul hialuronic asigura hidratarea fibrelor de colagen şi de elastina şi reţine apa în ţesuturi, astfel încât să prevină apariţia ridurilor şi uscarea pielii, fiind şi un ingredient folosit în numeroase tratamente cosmetice, precum fiole sau crème care se pot aplica direct pe piele, nu se injectează.

Cele mai citite articole

Recomandari